Гарріс відмовилася брати участь у дебатах із Трампом на його умовах

Гарріс наполягає на спочатку обумовлених умовах дебатів із Трампом
Фото: EPA

Віцепрезидентка США, кандидатка у президенти від Демократичної партії на майбутніх виборах Камала Гарріс відповіла в соцмережі Х 3 серпня на пропозицію кандидата від республіканців Дональда Трампа провести дебати на каналі Fox News 4 вересня.

Вона опублікувала скриншот із постом Трампа в соцмережі Truth Social, де він заявив, що дебати відбудуться 4 вересня і їх транслюватиме канал Fox News.

"Цікаво, як "будь-який час, будь-яке місце" перетворюється на "один конкретний час, один конкретний безпечний простір". Я буду [на дебатах] 10 вересня, як він і погодився. Сподіваюся побачити його там", – написала вона.

Як пояснює Reuters, коли чинний президент США Джо Байден мав намір балотуватися від демократів, він із Трампом домовилися про проведення других дебатів 10 вересня на каналі ABC News. Гарріс, яка зрештою балотується замість Байдена, збирається взяти участь у цих спершу запланованих дебатах.

Представник Гарріс Майкл Тайлер заявив, що Трамп наляканий, і штаб Гарріс із радістю обговорить подальші дебати після 10 вересня, на які обидві передвиборчі партійні кампанії вже погодилися. Зі свого боку Трамп заявив у Truth Social, що Гарріс нібито боїться, і що він побачиться з нею на дебатах 4 вересня або не побачиться взагалі.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Камали Гарріс як кандидатки від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів. Того самого дня вона вперше випередила Трампа в опитуванні, проведеному агентством Reuters і соціологічною службою Ipsos.   Гарріс дістала 44% голосів, тоді як Трампа підтримали 42% респондентів.