Гарріс зібрала $100 млн на передвиборчу кампанію

У штабі Гарріс розповіли про зібрані кошти
Фото: EPA

Віцепрезидентка Камала Гарріс, за даними її передвиборчого штабу, зібрала $100 млн пожертв із моменту вступу у президентські перегони. Про це 23 липня повідомляє ABC News.

Цю суму зібрано з моменту, коли президент США Джо Байден 21 липня оголосив, що він вийде з передвиборчих перегонів, і ввечері 22 липня, заявили в кампанії Гарріс. Гроші зібрали національний комітет Демократичної партії та його спільні комітети зі збору коштів, ідеться в повідомленні.

Крім того, приблизно 58 тис. осіб також записалися як волонтери для кампанії віцепрезидентки, що більше ніж у 100 разів перевищує середній щоденний показник реєстрації.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів, зазначивши, що "сконцентрується на тому, щоб виконувати обов'язки президента до кінця строку".

Того самого дня Байден заявив в Х про підтримку віцепрезидентки Камали Гарріс як кандидата від Демократичної партії на виборах глави держави в листопаді.

22 липня газета The Hill із посиланням на середні дані опитувань у США від Decision Desk HQ (DDHQ) і The Hill повідомила, що Гарріс відстає в опитуваннях від кандидата у президенти США Дональда Трампа лише на два відсоткові пункти.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів.