Гендиректор Російського фонду прямих інвестицій заявив, що ризик початку третьої світової війни збільшується

На думку Дмитрієва, одним із негативних наслідків санкцій проти РФ є те, що "вони послаблюють ліберальний порядок денний у Росії"
Фото: EPA

Ризик початку третьої світової війни збільшується, заявив генеральний директор Російського фонду прямих інвестицій Кирило Дмитрієв на Всесвітньому економічному форумі в Давосі. Сайт заходу веде трансляцію.

На його думку, "медіа розпинають" людей, які заявляють про необхідність поліпшення відносин між США і РФ.

"Це неправильно. Ризик третьої світової війни – ми не хочемо про це згадувати... – збільшується, тому що не вистачає розуміння і діалогу", – сказав Дмитрієв.

Він додав, що США і Росії потрібен бізнес-діалог.

На думку Дмитрієва, одним із негативних наслідків санкцій проти РФ є те, що "вони послаблюють ліберальний порядок денний у Росії".

"Вони настільки погано продумані, що переважно обмеження змушують багатьох людей у Росії думати, що нам не потрібен зв'язок із Заходом, зі США", – додав він, наголосивши, що РФ "хоче бути позитивним гравцем у світі".

Із 2014 року США ввели стосовно Росії кілька пакетів санкцій: у зв'язку з окупацією Криму, агресією на Донбасі та втручанням у президентські вибори в Америці 2016 року. Пакети обмежувальних заходів торкнулися фізичних і юридичних осіб РФ, пов'язаних, на думку США, із незаконною діяльністю.