Художники відгукнулися на вакансію режисера Андреасяна масовим надсиланням малюнків пенісів йому на пошту

Режисер Сарік Андреасян
Фото: Сарик Андреасян / Facebook

Художників обурило оголошення російсько-вірменського режисера Саріка Андреасяна, який шукав авторів "найвищого рівня, який лише може бути у світі", готових працювати за невеликі гроші або безкоштовно.

19 квітня російсько-вірменський кінорежисер, сценарист, продюсер і актор Сарік Андреасян опублікував у себе на сторінці у Facebook оголошення, що шукає художників для презентація проекту "перед великими студійними босами в Америці". Водночас режисерові потрібні автори "найвищого рівня, який лише може бути у світі".

"Здивувати продюсерів таких потужних фільмів буде складно, але якщо в нас вийде, то є шанс, що ми більше не будемо біля великого кіно, а будемо всередині. За підготовку платити не можу або буду платити дуже мало", – заявив він.

До оголошення режисер доклав адресу своєї електронної пошти.

Вакансія без оплати і з високими вимогами спричинила обурення, а 21 квітня художник Олег Вдовенко на своїй сторінці "ВКонтакте" запропонував заповнити електронну скриньку режисера "х...ями".

Запис Вдовенка дістав майже десять тисяч переглядів. Незабаром у соцмережі стали з'являтися скріншоти намальованих пенісів, які художники надсилали Андреасяну як свої роботи.

Починаючи з 2009 року Андреасян є режисером, сценаристом і продюсером 22-х російських фільмів, знімаючи по кілька картин на рік. Критики зауважували, що комедії режисера відрізняються вульгарним гумором, посередньою грою акторів, великою кількістю реклами та неякісними сценаріями.

Навесні–влітку 2015 року як режисер і продюсер Андреасян зняв фільм про радянських супергероїв "Захисники". За даними сайту "Критиканство", станом на 27 лютого 2017 року "Захисники" став четвертим найгіршим фільмом за всю історію спостереження. А відеоблогер BadComedian присвятив фільму розгромний огляд на YouТube.