Хуг заявив про плани створити патрульні бази СММ ОБСЄ поблизу російського кордону

Хуг сказав, що місія ОБСЄ збирається обладнати ще кілька патрульних баз
Фото: ЕРА

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ має намір відкрити патрульні бази в Новоазовську й Амвросіївці Донецької області, повідомив перший заступник голови місії Александр Хуг.

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі в Україні має намір відкрити нові передові патрульні бази на окупованих бойовиками територіях Донецької області. Про це журналістам 30 березня розповів перший заступник голови місії Александр Хуг, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми плануємо відкривати нові передові патрульні бази у двох районах поблизу лінії зіткнення, наприклад, у Докучаєвську там, де нам надають підтримку збройні формування. Але ми також плануємо відкрити передові патрульні бази поблизу неконтрольованих ділянок кордону з Російською Федерацією у таких населених пунктах, як Новоазовськ та Амвросіївка", – заявив Хуг.

Він додав, що місія поки не одержала відповіді від бойовиків "ДНР", чи нададуть вони підтримку спостерігачам.

За словами Хуга, СММ ОБСЄ не зможе показати повну картину того, що відбувається на Донбасі, поки їй будуть обмежувати доступ.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про обстановку в країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року згідно з рішенням постійної ради ОБСЄ.