Hyperloop здійснив першу поїздку з пасажирами

Двомісну капсулу XP-2 транспортної системи Hyperloop випробували на полігоні у штаті Невада
Фото: ЕРА

Американська компанія Virgin Hyperloop провела понад 400 тестів на полігоні перед тестовим запуском капсули з людьми. Першими пасажирами Hyperloop стали співзасновник і технічний директор компанії Джош Гігель та директорка відділу обслуговування пасажирів Сара Лучіан.

Американська компанія Virgin Hyperloop 8 листопада вперше провела випробування своєї надшвидкої транспортної системи з пасажирами. Випробування успішно відбулися на полігоні DevLoop у штаті Невада, де споруджено вакуумний тунель завдовжки 500 метрів, ідеться в релізі компанії.

Компанія заявляє про проведення понад 400 тестів на полігоні перед випробуваннями з людьми. Першими пасажирами стали співзасновник і технічний директор компанії Джош Гігель та директорка відділу обслуговування пасажирів Сара Лучіан.

"Протягом останніх кількох років команда Virgin Hyperloop працювала над тим, щоб втілити в життя свої новаторські технології. Провівши успішний тест, ми показали, що цей дух новаторства змінить стиль життя людей повсюди. Зміниться стиль роботи й подорожей на роки наперед", – цитує компанія свого засновника, мільярдера і главу Virgin Group Річарда Бренсона.

Гігель зазначив, що над проєктом Hyperloop почали працювати в гаражі понад шість років тому.

"Мета була простою – змінити спосіб пересування людей. Сьогодні ми зробили гігантський стрибок до цієї мрії", – сказав він.

Спеціально для випробувань побудували двомісну капсулу XP-2. Зменшений прототип мав продемонструвати безпеку такого виду подорожей. Серійна машина вміщатиме до 28 пасажирів, зазначили в компанії.

Hyperloop використовує систему магнітної левітації та електродвигуна. Reuters пише, що капсули Hyperloop із пасажирами і вантажем рухатимуться вакуумними трубах зі швидкістю 600 миль на годину (966 км/год).

Поїздка між Нью-Йорком і Вашингтоном триватиме всього 30 хвилин. Це вдвічі швидше, ніж летіти комерційним реактивним літаком і в чотири рази швидше за поїздку швидкісним поїздом, наводить порівняння агентство.

Першу в Європі випробувальну ділянку Hyperloop планували побудувати у Швейцарії, довжина траси, згідно із проєктом, становитиме 3 км.

2019 року Virgin Hyperloop оголосила про початок співпраці з урядом Саудівської Аравії, метою якого є вивчення можливостей для будівництва найбільшого у світі полігону для випробувань Hyperloop – протяжністю 35 км.