"І через багато років Росія все ще буде державою Путіна". Сурков написав колонку про "путінізм як ідеологію майбутнього"

Сурков: Росія повернулася до свого природного і єдино можливого стану великої держави, яка збільшується і збирає землі спільності народів
Фото: kremlin.ru

На думку помічника президента Росії Володимира Путіна Владислава Суркова, у РФ з'явилася "держава нового типу", і "велика політична машина Путіна тільки набирає обертів".

Помічник президента Росії Владислав Сурков заявив у колонці для "Независимой газеты", опублікованій 11 лютого, що й через багато років РФ буде "державою Путіна".

За словами Суркова, "ілюзія вибору є найважливішою з ілюзій, коронним трюком західного способу життя взагалі і західної демократії зокрема". Він додав, що "відмова від цієї ілюзії на користь реалізму обумовленості" привела російське суспільство спершу до роздумів про особливий, суверенний варіант демократичного розвитку, а потім і до повної втрати інтересу до дискусій на тему, якою має бути демократія і чи має вона в принципі бути".

Сурков вважає, що "Росія валитися припинила, почала відновлюватися і повернулася до свого природного і єдино можливого стану великої держави, яка збільшується і збирає землі спільності народів".

Згідно з його думкою, Росія президента Володимира Путіна – це "держава нового типу", якої у росіян ще не було.

Сурков вважає, що "велика політична машина Путіна тільки набирає обертів і налаштовується на довгу, важку і цікаву роботу". Він зазначив, що "вихід її на повну потужність далеко попереду, тож і через багато років Росія все ще буде державою Путіна".

Він підкреслив, що "необхідне усвідомлення, осмислення й опис путінської системи владарювання і взагалі всього комплексу ідей та вимірювань путінізму як ідеології майбутнього".

Владислав Сурков обіймає посаду помічника президента РФ із 2013 року. Він займається питаннями відносин з Україною, його називають куратором проросійських бойовиків в окупованих районах Донбасу.

Суркова занесли до рейтингу "глобальних мислителів" за 2018 рік, складеного американським аналітичним журналом Foreign Policy. Він потрапив у категорію "Оборона і безпека". "Сурков удосконалив мистецтво пропаганди", – зазначили укладачі рейтингу.