Ілон Маск став найбагатшою людиною в історії спостережень Forbes

Навіть з урахуванням інфляції бізнесменів, багатших за Маска, у майже 30-річній історії спостережень Forbes немає
Фото: ЕРА
Засновник американських компаній SpaceX і Tesla Ілон Маск став найбагатшою людиною в історії спостережень, які веде американський фінансово-економічний журнал Forbes.

У статті, яка вийшла на сайті Forbes 26 жовтня, зазначено, що ринкова вартість компанії Tesla у понеділок перевищила $1 трлн, активи самого Маска журнал оцінює в $271,3 млрд (на $41,7 млрд більше, ніж на момент закриття ринку перед вихідними).

Зростання вартості активів інженера відбулося завдяки майже 13-відсотковому стрибку цін на акції Tesla, окрім того, після нового звіту компанії Маск здобув більш ніж 16 млн нових опціонів на акції вартістю $16,1 млрд.

Навіть з урахуванням інфляції бізнесменів, багатших за нього, в історії спостережень немає. Коли Forbes почав відстежувати статки мільярдерів, 1982 року, найбагатшою людиною в Америці був судноплавний магнат Деніел Людвіг – його активи оцінювали в $2 млрд (приблизно $5,5 млрд з урахуванням інфляції).

Засновник і колишній генеральний директор Amazon Джефф Безос, який був найбагатшою людиною Америки до Маска, посідав цю сходинку у рейтингу зі статками $201 млрд.

Основний актив Маска – акції Tesla (21%). Також він має міноритарну частку у приватній космічній компанії SpaceX.

Журнал зазначає, що Маск, незважаючи на те, що він мільярдер, веде відносно аскетичний спосіб життя, у нього немає великої кількості нерухомості, а станом на червень основним місцем проживання інженера був орендований будинок у Техасі площею з однокімнатну квартиру, пише Forbes.

Контекст:

У рейтингу Forbes станом на 27 жовтня Маск залишається найбагатшою людиною світу, хоча його статки оцінюють уже у $253,8 млрд. На другому місці Безос – $196,1 млрд. На третій позиції опинився власник компанії LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, французький бізнесмен Бернар Арно зі статками $186,5 млрд.

За версією Bloomberg, Маск теж є найбагатшою людиною світу зі статками $287 млрд. За ним ідуть Безос ($196 млрд) та Арно ($165 млрд).

На думку аналітика фінансової компанії Morgan Stanley Адама Джонаса, Маск може стати першим у світі трильйонером. Такий статус він набуде завдяки SpaceX, а не Tesla, вважає Джонас.