Інавгурація нового президента Південної Кореї відбудеться 10 травня відразу після оголошення результатів виборів

Мун Чже Ін набрав більше 39% голосів

Фото: EPA

9 травня в Південній Кореї пройшли дострокові президентські вибори. За попередніми даними, лідирує кандидат від Ліберальної демократичної партії Мун Чже Ін.

Інавгурація нового президента Південної Кореї відбудеться 10 травня відразу ж після оголошення офіційних результатів, повідомляє Kyodo.

Завершити підрахунок голосів планують до 10.00 за місцевим часом (04.00 за Києвом).

9 травня в Південній Кореї пройшли дострокові президентські вибори.

За попередніми даними виборчої комісії, кандидат від Ліберальної демократичної партії Мун Чже Ін лідирує з 39,5% голосів, його найближчий суперник, представник Корейської партії свободи, Хон Чжун Пхе набирає 26,5%. Наразі оброблено понад 40% бюлетенів.

Загалом у виборах брали участь 13 кандидатів.

Дострокові вибори були призначені через відсторонення від влади попереднього лідера Пак Кин Хе. 10 березня Конституційний суд Південної Кореї ухвалив її імпічмент. У ніч на 31 березня суд Сеула заарештував екс-президента, а 17 квітня прокуратура Південної Кореї висунула Пак Кин Хе офіційні обвинувачення у хабарництві.

Пак Кин Хе стала третім в історії президентом країни, заарештованим за обвинуваченнями у кримінальному злочині. До неї заарештовували й ув'язнювали Чон Ду Хван і Ро Де У.