Інститут кольору Pantone назвав основні кольори 2021 року

Експерти також зауважують, що поєднання цих кольорів "підкреслює нашу вроджену потребу бути побаченими"
Скріншот: pantone.com
В Інституті кольору Pantone поєднання насиченого жовтого і сірого вважають найкращим для 2021 року. Експерти кажуть, що цей союз "практичний і твердий, але водночас теплий та оптимістичний".

Американський інститут кольору Pantone презентував одразу два кольори, які вибрали головними наступного року: насичений жовтий і сірий. Про це повідомили на сайті Pantone.

Як зауважили в Pantone, союз відтінків 17-5104 Ultimate Grey і 13-0647 Illuminating "практичний і твердий, але водночас теплий та оптимістичний... це сила і позитив".

"Це історія кольору, яка містить у собі глибше почуття замисленості з обіцянкою чогось сонячного і доброзичливого", – так описали поєднання цих кольорів у Інституті кольору.

Експерти також наголошують, що поєднання цих кольорів "підкреслює нашу вроджену потребу бути побаченими, бути помітними, бути впізнаваними, щоб наші голоси було почуто".

Скріншот: pantone.com

Щоб оголосити колір року, Інститут кольору щоразу ретельно аналізує світові тенденції, на які, за словами представників Pantone, впливають усі сфери життя: від індустрії розваг і медіа до соціально-економічної ситуації.

Головним кольором 2020 року за версією Pantone був "класичний синій" (Classic Blue), 2019 року – "живий корал" (Living Coral), 2018 року – відтінок фіолетового кольору "ультрафіолет" (Ultra Violet) , а 2017-го – колір зелені (Greenery).