iPhone уперше витіснили із п'яти найбільш продаваних смартфонів у Китаї локальні конкуренти – Financial Times

Apple досі має більшу загальну частку ринку в Китаї, ніж 2020 року, – 13,6% сьогодні порівняно з 8,3% у третьому кварталі того самого року, пише Financial Times
Фото: EPA

У другому кварталі Apple уперше за чотири роки випала із п'ятірки лідерів продажів смартфонів у Китаї, а iPhone поступився місцем моделям китайських виробників телефонів, зокрема Huawei. Про це 26 липня повідомила газета Financial Times із посиланням на дослідницьку групу International Data Corporation. 

Зазначають, що тоді як постачання смартфонів у Китаї зросло на 8,9% у річному обчисленні до 71,6 млн одиниць – третій квартал поспіль, оскільки ринок відновлюється після спаду, – компанія Apple продемонструвала зниження на 3,1%. 

Але Apple досі має більшу загальну частку ринку в Китаї, ніж 2020 року, – 13,6% сьогодні порівняно з 8,3% у третьому кварталі того самого року, ідеться в повідомленні. 

Дані, які опублікувала конкурентна дослідницька група Canalys, також засвідчили, що місцеві компанії зараз становлять п'ятірку найбільших продавців у Китаї. Xiaomi ввійшла в першу п'ятірку, оскільки ринкова частка Apple упала на два відсоткові пункти, незважаючи на те, що вона знизила ціни на моделі iPhone протягом кварталу. 

Занепокоєння щодо посилення конкуренції й урядової заборони на продаж iPhone у Китаї було постійною проблемою для Apple останніми місяцями, нівелюючи такі позитивні ознаки, як стійке двозначне зростання сервісного бізнесу, у який входять App Store, Apple Pay і Apple TV+, ідеться в повідомленні. 

Financial Times пише, що 1 серпня Apple повідомить про прибутки за квартал до кінця червня, а інвестори очікують на ознаки різкого зростання світових продажів iPhone. Головний виконавчий директор Apple Тім Кук публічно дедалі частіше висловлює оптимізм щодо потенціалу штучного інтелекту для збільшення продажів до 2025 року.