Іран провів перше ракетне випробування після інавгурації Трампа – ЗМІ

США повідомили про запуск Тегераном ракети середньої дальності
Фото: ЕРА (ахів)

Представництво США при ООН має намір обговорити перші після інавгурації президента США Дональда Трампа ракетні випробування в Ірані на закритому засіданні Ради Безпеки, повідомляє CNN. 

В Ірані відбулися перші ракетні випробування після інавгурації президента США Дональда Трампа 20 січня. Про це повідомляє CNN із посиланням на чиновника міноборони США. 

За словами джерела, запуск ракети відбувся 29 січня. Співрозмовник CNN підкреслив, що випробування були невдалими і не являють собою загрозу ні для США, ні для їх союзників у регіоні.

Представництво США при ООН має намір обговорити ракетні випробування в Ірані на закритому засіданні Ради Безпеки.

Прес-секретар Білого дому Шон Спайсер підтвердив на брифінгу, що адміністрація знає про запуск ракети.

2 січня глава Іранської організації з ядерної енергетики, віце-президент Ірану Алі Акбар Салехі заявив, що Тегеран готовий поновити розробки в галузі ядерної зброї, якщо президент США Дональд Трамп відмовиться від ядерної угоди, яку уклали в 2015 році із шісткою міжнародних посередників.

У ході передвиборчої кампанії Трамп активно критикував міжнародну політику президента США Барака Обами, для якого ядерна угода з Іраном стала одним із пунктів зовнішньополітичної діяльності. Трамп заявляв, що відмова від неї стане його "першим пріоритетом" у випадку обрання. 

20 липня 2015 року Рада Безпеки ООН схвалила угоду, спрямовану на обмеження ядерної програми Ірану в обмін на скасування його санкцій. Іран гарантував, що відмовиться від ідеї створення ядерної зброї.

Через 10 років, у випадку виконання Іраном умов ядерної угоди, всі обмеження і умови, які містяться у даній резолюції ООН, перестануть діяти.