Іранська ракета, імовірно, упала в районі штаб-квартири "Моссаду". Нетаньяху заявив про "велику помилку" Ірану

Іран зробив велику помилку й заплатить за це, заявив Нетаньяху після ракетної атаки на Ізраїль
Фото: EPA

Одна з ракет, які випустив Іран увечері 1 жовтня, імовірно, упала менш ніж за кілометр від штаб-квартири розвідувальної служби Ізраїлю "Моссад" на околиці Тель-Авіва. Про це проінформував CNN, проаналізувавши відео в соцмережах.

Іран атакував Ізраїль більш як 180 ракетами.

"Іран зробив сьогодні ввечері велику помилку – і заплатить за це, – заявив у відеозверненні прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху. – Іранський режим не розуміє нашої рішучості захищати себе й нашої рішучості помститися нашим ворогам [...] Ми дотримуватимемося правила: хто атакує нас – ми атакуємо його".

Іранську атаку прем'єр Ізраїлю назвав "провальною".

"Їй запобігли завдяки ППО Ізраїлю, яка є передовою у світі […] Я також дякую Сполученим Штатам за підтримку наших оборонних зусиль", – сказав Нетаньяху.

Контекст:

В Ірані запуски ракет по Ізраїлю ввечері 1 жовтня назвали помстою за вбивство Ісмаїла Ханії (лідер палестинського терористичного угруповання ХАМАС), Хасана Насралли (лідер ліванського терористичного угруповання "Хезболла") та Аббаса Нілфорушана (іранський воєначальник).

У ЦАХАЛ повідомляли, що Іран випустив по Ізраїлю 181 ракету. В Ірані заявили, що, зокрема, атакували три ізраїльські військові бази поблизу Тель-Авіва, повідомив CNN.

В Армії оборони Ізраїлю поінформували, що перехопили багато іранських ракет, але є кілька влучань у центрі й у кількох районах на півдні країни.

У ЦАХАЛ заявили, що атака Ірану "матиме наслідки".