Ірландські ВПС продемонстрували під прицілом крейсер Росії. Це сталося після репортажу російських пропагандистів про навчання ВМС РФ

Спочатку РФ хотіла провести навчання у межах виключної економічної зони Ірландії
Фото: mil.ru

Ірландські військово-повітряні сили 4 лютого опублікували у Twitter відео з російським крейсером "Маршал Устинов" під прицілом. Одним із перших про це написав у Facebook засновник проєкту InformNapalm Роман Бурко.

4 лютого телеканал міноборони Росії "Звезда" поширив сюжет про військові маневри Північного флоту Росії. Кореспонденти перебували на борту російського військового ракетного крейсера "Маршал Устинов".

Відео: Телеканал Звезда / YouTube

Того самого дня на офіційній Twitter-сторінці Ірландського авіаційного корпусу розповсюдили відео без коментарів, на якому тримають на прицілі військовий корабель. Як пише Бурко, ним виявився той самий крейсер "Маршал Устинов".

Контекст:

Росія збиралася з 3-го до 8 лютого провести навчання в Атлантичному океані, зокрема запустити ракети за 240 км від берегів Ірландії – за межами територіальних вод країни, але у її виключній економічній зоні. У МЗС Ірландії називали небажаним проведення навчань зі стріляниною біля своїх берегів, зазначає ВВС. Ірландські рибалки на знак протесту погрожували вивести у море до 60 рибальських траулерів у звичайні місця лову, щоб завадити російським кораблям, повідомляв Sky News.

У підсумку наприкінці січня Росія погодилася перенести навчання за межі виключної економічної зони Ірландії.