Італійська прокуратура запідозрила Берлусконі в корупції

Прокуратура підозрює Берлусконі в підкупі судді
Фото: ЕРА

Прокуратура Риму розслідує справу щодо екс-прем'єра Італії Сільвіо Берлусконі у справі про продаж акцій банку Mediolanum.

Колишнього прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі прокуратура Риму підозрює в корупції згідно з рішенням Державної ради (вищого адміністративного суду) від 3 березня 2016 року, яка анулювала зобов'язання продати більше ніж 9,99% акцій банку Banca Mediolanum, повідомило 7 березня італійське видання AGI.

Прокурори підозрюють, що рішення стосовно Mediolanum було скориговано. Кілька років тому у судді-доповідача, адвоката і колишнього посадовця Палаццо Кіджі під час обшуку було виявлено €250 тис готівкою, а також копії деяких постанов Держради, зокрема проект вироку щодо Mediolanum.

Римський прокурор вважає, що деякі судді за хабар анулювали рішення, згідно з яким Берлусконі був зобов'язаний продати акції банку, які коштували приблизно мільярд євро.

У 2013 році суд визнав Берлусконі винним у податкових злочинах. У квітні 2014 року Міланський суд призначив йому покарання у вигляді одного року громадських робіт у справі про махінації з податками в компанії Mediaset. У межах цієї справи Берлусконі заборонили брати участь у виборах протягом шести років, тобто до 2019 року.

23 вересня 2018 року 81-річний політик заявив про намір висунути свою кандидатуру на виборах до Європарламенту.