Ізраїль атакує об'єкти "Хезболли" в Лівані

Ізраїль завдає ударів по об'єктах у Південному Лівані
Фото: EPA (архів)

Військово-повітряні сили ізраїльської армії почали завдавати ударів по об'єктах угруповання "Хезболла" в Лівані. Про це 19 вересня повідомила Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) у соцмережі X.

"Зараз Армія оборони Ізраїлю атакує об'єкти "Хезболли" в Лівані, щоб завдати збитків і знищити терористичні можливості й військову інфраструктуру організації. "Хезболла" перетворила Південний Ліван на зону бойових дій і протягом десятиліть озброювала мирних жителів, рила тунелі під їхніми будинками і використовувала їх як живий щит", – заявила пресслужба ЦАХАЛ.

У X ізраїльської армії опублікували відеозапис ураження об'єктів у районах населених пунктів Шехін, А-Тайба, Блейда, Міс-ель-Джабаль, Ітарун і Кфар-Кіла на півдні Лівану.

На каналі ЦАХАЛ у Telegram уточнюють, що операція ізраїльської армії має дати змогу жителям прикордонних ізраїльських районів повернутися додому. Військові також сподіваються досягти "інших військових цілей".

Контекст:

Ізраїль і Ліван, на території якого за підтримки Ірану діє угруповання "Хезболла", регулярно обмінюються ударами протягом останнього року.

Напередодні міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант оголосив про початок "нової фази війни" та її переміщення на північ, до кордону з Ліваном. Заява прозвучала на тлі серії вибухів пристроїв зв'язку, якими користувалися бойовики "Хезболли". Унаслідок цього загинуло майже 20, а поранення дістало більше ніж 3 тис. членів угруповання.