Гріца, який напав на російську журналістку Фельгенгауер, суд відправив на примусове лікування

Гріца звільнили від кримінальної відповідальності
Фото: Виталий Рувинский / Facebook

Борис Гріц, який 23 жовтня 2017 року проник в офіс радіостанції "Эхо Москвы" і вдарив журналістку Тетяну Фельгенгауер ножем у ділянку шиї, буде проходити примусове лікування у спеціалізованій медичній організації, що надає психіатричну допомогу в стаціонарних умовах.

11 травня Пресненський суд Москви відправив на примусове лікування у стаціонар спеціалізованого медичного закладу Бориса Гріца, який напав у жовтні 2017 року на журналістку радіостанції "Эхо Москвы" Тетяну Фельгенгауер. Про це РБК повідомив прес-секретар Пресненського суду Олексій Черніков.

"Гріца Бориса Юрійовича визнано неосудним у скоєнні забороненої кримінальним законом дії, передбаченої ч. 3 ст. 30, ч. 1 ст. 105 Кримінального кодексу РФ (замах на вбивство), і звільнено від кримінальної відповідальності", – зазначив Черніков.

Він додав, що лікування Гріц проходитиме у спеціалізованій організації, що надає психіатричну допомогу в стаціонарних умовах. На такому вироку наполягав Слідчий комітет РФ.

Фельгенгауер в ефірі "Эха Москвы" заявила, що задоволена результатом справи. "Добре, що все закінчилося, і цю людину ізолюють. Я думаю, що я радше задоволена таким рішенням, ніж ні. Дякую, що не відпустили. Головне – щоб вилікували", – підкреслила вона.

23 жовтня 2017 року Гріц проник в офіс радіостанції "Эхо Москвы" і вдарив Фельгенгауер ножем у ділянку шиї. Нападника затримав охоронець радіостанції і передав його правоохоронним органам.

Фельгенгауер прооперували.

Гріц заявив, що журналістка кілька років "сексуально домагалася" його за допомогою телепатії.

2 листопада Фельгенгауер виписали з лікарні. 6 листопада вона повернулася в ефір.

У січні 2018 року у Гріца діагностували шизофренію, після чого захист попросив пом'якшити йому обвинувачення.