Явлінського висунули кандидатом у президенти РФ

Явлінський: Потрібна серйозна, відповідальна, професійна, чесна робота
Фото: yabloko.ru

Висунутий партією "Яблоко" кандидатом у президенти РФ Григорій Явлінський заявив, що в разі перемоги на виборах одразу після інавгурації займеться проблемою наростання бідності, соціального розшарування, зростання вартості життя і падіння доходів "мільйонів людей".

З'їзд партії "Яблоко" офіційно висунув свого засновника, опозиційного політика Григорія Явлінського кандидатом у президенти РФ на виборах 2018 року. Про це повідомляють на сайті політсили.

Виступаючи після голосування перед делегатами з'їзду, Явлінський заявив, що "в який бік не глянь, у всіх напрямах потрібна серйозна, відповідальна, професійна, чесна робота".

"Жодного із завдань, які 25–28 років тому стояли перед нашою країною, перед реформаторами, жодного не вирішено. Тому перед нами величезна брила завдань і величезна відповідальність. Майбутній президент Росії після інавгурації, яка відбудеться у травні 2018 року, повинен буде вирішити кілька дуже важливих завдань, причому починати їх вирішувати буквально відразу. Насамперед це проблема наростання бідності, соціального розшарування, зростання вартості життя, падіння доходів мільйонів людей, особливо останніми роками", – сказав він.

Президентські вибори у РФ пройдуть 18 березня 2018 року. Наразі про плани висунення заявили журналістка Ксенія Собчак, лідер КПРФ Геннадій Зюганов, лідер ЛДПР Володимир Жириновський, бізнесмен Сергій Полонський, журналістка Катерина Гордон, російський блогер нігерійського походження Самсон Шоладемі, бізнес-омбудсмен Борис Титов та інші.

Чинний президент Путін оголосив про намір балотуватися 6 грудня. Він піде на вибори як самовисуванець.