ЄС планує вакцинувати 70% своїх громадян до літа – ЗМІ

У країнах Європейського союзу 27 грудня 2020 року офіційно стартувала масова вакцинація проти коронавірусу
Фото: EPA

Європейська комісія планує погодити з державами-членами до кінця цього місяця протокол для сертифікатів вакцинації, які замінять вимоги до тих, хто подорожує, мати тест на коронавірус і вирушати на карантин після перетину кордону, повідомляє агентство Bloomberg.

Європейський союз ставить собі за мету вакцинувати проти коронавірусу не менше ніж 70% населення до літа цього року. Про це йдеться у проєкті останніх рекомендацій щодо реагування на пандемію, який мають опублікувати 19 січня, повідомляє Bloomberg.

Європейська комісія також планує погодити з державами-членами до кінця цього місяця протокол для сертифікатів вакцинації, які будуть використовувати в системах охорони здоров'я по всьому ЄС і які можуть погодити зі Всесвітньою організацією охорони здоров'я для їх визнання в усьому світі.

Такі сертифікати можуть замінити обов'язковий карантин і вимогу мати тест на коронавірус під час подорожі.

У країнах Європейського союзу 27 грудня 2020 року офіційно стартувала масова вакцинація проти коронавірусу. Вакцинують людей препаратом від Pfizer/BioNTech. Саме їхню вакцину схвалив регулятор ЄС.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.