Євросоюз має бути готовим до запровадження нових санкцій проти Росії – Європарламент

Європейський союз має бути готовим увести нові санкції проти Росії
Фото: EPA
Якщо Росія і далі порушуватиме міжнародне право та становитиме загрозу для Євросоюзу, останній має бути готовим увести проти неї нові санкції, ідеться в резолюції Європейського парламенту.

Європейський союз має бути готовим до введення нових пропорційних обмежувальних заходів проти РФ у разі подальших порушень Росією міжнародного права, ідеться в резолюції про поточний стан відносин між Євросоюзом та Росією, яку Європейський парламент ухвалив 12 березня за підсумками дебатів у Страсбурзі.

"Члени Європарламенту зауважують, що із 2015 року виникли нові зони напруженості між ЄС та Росією, включно із втручанням Росії в Сирії, втручанням у такі країни, як Лівія та Центральноафриканська Республіка, і подальшими агресивними діями в Україні. Вони також підкреслюють, що Росія підтримує антиєвропейські партії та ультраправі рухи і що вона й далі втручається в політичні вибори і порушує права людини у своїй державі", – ідеться в тексті резолюції.

З огляду на зазначене, європарламентарі вважають, що Євросоюз має бути готовим до введення нових антиросійських обмежувальних заходів, пропорційних загрозі, яку становлять дії РФ.

У 2014 році, після анексії РФ Криму та початку воєнних дій на сході України, Сполучені Штати та ЄС запровадили економічні санкції проти Росії. Санкційні пакети кілька разів розширювали та посилювали.