Johnson & Johnson зупинить постачання в Росію засобів особистої гігієни

Johnson & Johnson продовжить постачати ліки та медичне обладнання в РФ
Фото: depositphotos.com

Американська компанія Johnson & Johnson вирішила зупинити постачання в Росію засобів особистої гігієни. Про це 29 березня повідомило агентство Reuters.

Водночас Johnson & Johnson повідомила, що продовжить постачати ліки та медичне обладнання до РФ, оскільки вони виключені з-під західних санкцій. Проте раніше компанія заявила, що не залучатиме більше пацієнтів у клінічні випробування ліків, які вона проводила у Росії.

Компанія, яка отримує приблизно 1% своїх продажів із Росії, раніше заявляла, що половина її бізнесу в регіоні – це фармацевтика, а більшість її продуктового портфеля, яка стосується сфери товарів для здоров'я, припадає на життєво важливі сфери охорони здоров'я.

Johnson & Johnson є одним із найбільших виробників ліків у світі, а також має великий бізнес із виробництва товарів для здоров'я, який продає засоби догляду за шкірою, косметику та засоби догляду за порожниною рота під такими брендами, як Neutrogena, Aveeno і Listerine.

Контекст:

За підрахунками Інституту керівників вищої ланки Єльського університету, з початку російського вторгнення в Україну РФ залишили вже понад 500 компаній.

Про зупинення роботи в Росії заявили платіжні системи PayPal, Visa та MasterCard. З ринку пішли ритейлери IKEA, Jysk, Apple та Microsoft зупинив продаж продукції. Припинено прокат фільмів найбільших голлівудських кіностудій, масово закривають магазини модних брендів.

Про тимчасове закриття своїх ресторанів оголосили McDonald's та KFC. Корпорація Nestle припиняє роботу брендів KitKat та NesquikЗупинили роботу в країні-агресорі й Coca-Cola зі Starbucks, а PepsiCo вирішила припинити там продаж своєї газованої води.

Водночас деякі великі мережі продовжують роботу у Росії. Зокрема, припиняти бізнес у РФ відмовилася мережа супермаркетів Auchan та мережа будівельних магазинів Leroy Merlin.