Кадиров заявив, що Навальний може називати його замовником свого отруєння

Кадиров заявив, що звинувачення Навального стосовно причетності Путіна до його отруєння не мають доказів
Фото: ЕРА

Російський опозиціонер Олексій Навальний назвав президента Росії Володимира Путіна замовником свого отруєння без будь-яких доказів. Про це заявив президент Чечні Рамзан Кадиров.

Президент Чечні Рамзан Кадиров назвав російського опозиціонера Олексія Навального "черговою іграшкою в руках тих, хто бажає розвалу Росії". Про це він заявив у своєму Telegram.

"Навальний назвав Путіна замовником свого отруєння. Суб'єктивну думку опозиціонер висловив без будь-яких доказів, спираючись на нудні та скупі на факти аргументи", – написав він.

Глава Чечні особливо підкреслив, що якби Навального хотіли вбити в Росії, то "жоден лікар не ворухнув би пальцем заради порятунку його життя, а німецькому борту не дозволили б сісти в аеропорту Омська".

"Ти просто чергова іграшка в руках тих, хто бажає розвалу Росії", – написав він, звертаючись до опозиціонера.

Кадиров заявив, що Навальний міг би назвати його виконавцем або замовником свого отруєння.

"Це мало хоча б не такий безглуздий вигляд, як озвучена тобою версія. А в моїй скарбничці абсурдів з'явилося б чергове унікальне звинувачення. Подумай про це, дарую ідею", – сказав він.

Навальний із 20 серпня перебував у токсикореанімації лікарні швидкої медичної допомоги №1 в Омську без свідомості. Уранці 22 серпня його літаком доправили до берлінської клініки "Шаріте".

2 вересня німецький уряд повідомив, що в організмі Навального виявили сліди речовини, схожої за складом на "Новачок". Біологічний матеріал, який взяли у політика, досліджувала спеціальна лабораторія збройних сил Німеччини. Факт отруєння Навального речовиною із групи "Новачок" підтвердили також лабораторії у Франції та Швеції.

У міністерстві закордонних справ РФ сказали, що заяви Берліна про отруєння Навального не підкріплені фактами. Голова Служби зовнішньої розвідки РФ Сергій Наришкін стверджує, що на момент вильоту до Німеччини слідів отрути в організмі політика не було.

Навальний був у комі 18 днів. Лікарі "Шаріте" повідомили 7 вересня про виведення Навального з медичної коми та від’єднання від апарата штучної вентиляції легенів. 14 вересня німецькі лікарі поінформували, що політик почувається краще і вже стає на ноги. 22 вересня Навального виписали з клініки, зараз він на реабілітації.

Навальний вважає причетним до свого отруєння Путіна, інших версій у нього немає.