Канада на початку вересня може відкрити кордони для туристів, вакцинованих проти COVID-19

Приблизно 80% канадців ввели першу дозу вакцини проти COVID-19
Фото: ЕРА

Канада може почати пропускати повністю вакцинованих мандрівників з усіх країн на початку вересня. Про це заявили в офісі прем'єр-міністра країни Джастіна Трюдо 15 липня.

Кількість випадків захворювання на COVID-19, зокрема тяжких, скорочується по всій країні. Це відбувається через збільшення показників вакцинації, пояснило відомство.

"Канада зберігає лідерство серед країн "Великої двадцятки" за показниками вакцинації. Майже 80% канадців ввели першу дозу, а понад 50% вакциновані повністю", – ідеться в повідомленні.

Якщо така позитивна динаміка за рівнем вакцинації і станом громадського здоров'я збережеться, Канада до вересня може відкрити кордони для іноземних туристів.

"Канада зможе прийняти повністю вакцинованих мандрівників на початку вересня. Із середини серпня ми почнемо дозволяти повністю вакцинованим громадянам США в'їжджати в Канаду", – пояснив Трюдо.

Контекст:

За даними уряду Канади, з лютого 2020 року Канада виділила $1,3 млрд на програму боротьби з коронавірусом ACT-Accelerator, із яких $545 млн – спеціально для COVAX. Канада 13 липня обіцяла додатково пожертвувати 17,7 млн доз вакцини від AstraZeneca іншим державам у межах глобального механізму COVAX.

На Канаду посилюють тиск, щоб вона і далі послаблювала обмеження, написало Associated Press. За оцінками Асоціації подорожей США, закриття кордону з Канадою щомісяця обходиться у $1,5 млрд.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.