Канада першою у світі дозволила застосовувати вакцину від Pfizer проти коронавірусу для дітей від 12 років

Pfizer і BioNTech заявили про 100-відсоткову ефективність своєї вакцини проти COVID-19 для підлітків 12–15 років

Фото: EPA

Управління Канади з питань громадського здоров'я затвердило використання вакцини проти коронавірусу від Pfizer/BioNTech для щеплення дітей віком від 12 до 15 років. Про це йдеться на сайті відомства.

16 квітня міністерство охорони здоров'я Канади одержало заявку на розширення показань вакцини від Pfizer/BioNTech. Спочатку вакцину було дозволено для використання у людей віком від 16 років.

Після завершення наукового огляду міністерство визначило, що ця вакцина безпечна й ефективна для запобігання COVID-19 під час використання для дітей віком від 12 до 15 років.

Як зазначає Reuters, Канада стала першою країною, яка дозволила вакцинувати дітей віком від 12 років препаратом від Pfizer.

Контекст:

31 березня Pfizer і BioNTech заявили про 100-відсоткову ефективність своєї вакцини проти COVID-19 для підлітків 12–15 років.

Вакцина виробництва Pfizer/BioNTech стала першою, яку схвалила Всесвітня організація охорони здоров'я. Її зареєстрували і застосовують у низці країн, зокрема у Великобританії, Канаді, США, Швеції, Швейцарії, Євросоюзі, Ізраїлі.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.