Канада виділить Україні $3,3 млн на підтримку безпеки й оборони

Шампань заявив, що Канада підтримує суверенітет і територіальну цілісність України 
Фото: EPA

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань повідомив про виділення Україні додаткової допомоги під час телефонної розмови з українським колегою Дмитром Кулебою.

Міністр закордонних справ Канади Франсуа-Філіп Шампань 1 жовтня під час телефонної розмови з українським колегою Дмитром Кулебою заявив, що Україні виділять додаткові 4,3 млн канадських доларів (приблизно $3,3 млн) на підтримку безпеки й оборони. Про це повідомила пресслужба МЗС України.

Глави дипломатичних відомств наголосили на взірцевій взаємодії України та Канади у сфері безпеки.

Кулеба подякував Шампаню за участь канадських військовослужбовців в операції UNIFIER і внесок збройних сил Канади у зміцнення безпеки України у взаємодії із ЗСУ.

Новий проєкт допомоги Україні буде реалізовано у співпраці з канадськими організаціями Parliamentary Center і Alinea International, повідомили у МЗС Канади.

"Ці кошти підтримають проєкти, які об'єднують технічну експертизу, гендерний аналіз й інструменти управління, орієнтовані на поліпшення інститутів сектору безпеки", – заявили у відомстві.

Шампань сказав Кулебі, що Канада залишається партнером України й підтримує її суверенітет і територіальну цілісність.

Програма UNIFIER стартувала 2015 року  після анексії Криму і початку воєнної агресії Росії на Донбасі. У межах програми канадські інструктори тренують українських військовослужбовців. У 2019 році роботу місії було продовжено до березня 2022 рокуКанадські інструктори вже підготували понад 14 тис. українських військовослужбовців, повідомив "Радіо Свобода" посол України в Канаді Андрій Шевченко.

З 2014 року, за даними канадського уряду, Оттава виділила Україні допомогу на суму 785 млн канадських доларів.