Кандидатка у президенти Молдови Санду: Додон – нерукоподатний. Упродовж чотирьох років у нього не було жодного офіційного візиту в європейські країни та США

Санду: Нам потрібен президент, із яким захочуть розмовляти наші сусіди: по-перше, Україна і Румунія
Фото: ЕРА

Експрем'єр-міністерка Молдови Мая Санду, яка перемогла в першому турі виборів президента, в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону заявила, що чинний президент країни Ігор Додон хоче використати Росію, щоб залишитися при владі.

Експрем'єр-міністерка Молдови Мая Санду, яка перемогла в першому турі виборів президента, в інтерв'ю засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону назвала нерукоподатним чинного президента країни Ігоря Додона.

"Ми знаємо, що Додон хоче використати Росію для того, щоб залишитися при владі. І він обіцяв дуже багато Росії: робив обіцянки, які не можна взагалі виконати. І зараз Росія зрозуміла, що він обманював. Із того, що ми бачили, із матеріалів, які були у пресі – нещодавніх розслідувань, – ми бачили, що його там уже не приймають на високому рівні. Ним займаються люди на рівні начальників відділів у Кремлі. Тобто всі зрозуміли, що це товариш, якому не можна вірити", – підкреслила Санду.

За її словами, вона лише протягом чотирьох місяців здійснила більше візитів в інші країни, ніж Додон.

"Узагалі впродовж чотирьох років він не зустрічався ні з ким у Києві, Бухаресті. У нього не було жодного офіційного візиту. Він не зустрічався з лідерами європейських країн, у нього не було зустрічей у США. Порівняно з тими зустрічами, які в мене були протягом чотирьох місяців... У мене був і візит у Київ, і в Бухарест, і в Європу тощо. Тобто він нерукоподатний. Люди знають, хто він, і не хочуть із ним зустрічатися. Ми маємо позбутися такого президента. Нам потрібен президент, який представлятиме народ і з яким захочуть розмовляти наші сусіди: по-перше, Україна і Румунія – і всі наші партнери по розвитку", – резюмувала Санду.

Кандидатка у президенти Молдови Санду: Я поважаю територіальну цілісність України. Читайте повну версію інтерв'ю.

Санду 48 років. На президентських виборах у Молдові вона набрала 36,16% голосів і вийшла до другого туру разом із чинним президентом країни Ігорем Додоном, який відомий проросійською позицією (за нього проголосувало 32,61% виборців).

Другий тур виборів відбудеться 15 листопада.

Відео: В гостях у Гордона / YouTube