Київський метрополітен запропонував Маску опустити електрокар Tesla на станцію метро "Арсенальна"

Маску запропонували опустити свою Tesla на станцію київського метро після запуску іншого електрокара в космос
Фото: ЕРА

У Київському метрополітені наголосили, що у засновника Tesla і SpaceX Ілона Маска вже є найвищий електрокар, і запропонували розмістити найглибший на найглибшій станції столичного метро.

У Київському метрополітені запропонували засновникові Tesla і SpaceX Ілону Маску розмістити на станції "Арсенальна" електрокар своєї компанії. Про це йдеться у Twitter комунального підприємства.

"Дорогий Ілоне! Ваша Tesla на найбільшій у світі висоті. Це неймовірно! Ми пропонуємо розмістити одну найглибшу на нашій станції "Арсенальна", яка є найглибшою станцією метро у світі – 105,5 метрів", – ідеться в повідомленні.


6 лютого 2018 року з космодрому в Космічному центрі імені Кеннеді у штаті Флорида стартувала надважка ракета-носій Falcon Heavy приватної космічної компанії SpaceX. Після кількох витків навколо Землі ракета вийшла на геліоцентричну орбіту.

7 лютого Маск повідомив, що машина, яку випустили з борту Falcon Heavy, перевищила орбіту Марса і рухається до поясу астероїдів.

У салоні електрокара під час запуску грала пісня Девіда Боуї Space Oddity, передбачають, що композиція буде звучати безперервно. За кермом – манекен у скафандрі SpaceX. У бардачок поклали пристрій Arch із циклом книг "Фундація" Айзека Азімова.

За словами професора хімії університету Індіани Вільяма Керролла, Tesla, найімовірніше, знищать космічні об'єкти, сміття або радіація. 7 січня електрокар додали до офіційного каталогу космічних супутників, повідомило космічне командування військово-повітряних сил США.

Falcon Heavy здатна нести до 63,8 тонн вантажів і була розроблена для місячної і марсіанської місій.