Кілька країн перестали визнавати українські медичні дипломи – Гриневич

Низка країн, зокрема Сирія та Ірак, перестали визнавати українські медичні дипломи
Фото: mon.gov.ua

Одна з причин, через яку Сирія, Ірак, Ліван, Палестина та деякі інші країни перестали визнавати дипломи українських медичних вишів, – відсутність доступу до інтернатури, зазначила міністр освіти Лілія Гриневич.

Сирія, Ірак, Ліван, Палестина та деякі інші країни повністю або частково припинили визнавати дипломи українських медичних вищих навчальних закладів, заявила міністр освіти Лілія Гриневич під час наради на тему навчання іноземців у медичних вишах України за участю в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун 11 травня.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства освіти і науки України.

"Сьогодні деякі країни частково або повністю припинили визнання наших медичних дипломів. Це, зокрема, Сирія, Ліван, Ірак, Палестина та інші, звідки в наші медичні виші традиційно приїздить навчатися багато студентів", – заявила Гриневич.

За її словами, такі рішення пояснюють низьким балом вступників до медичних вишів і відсутністю доступу до інтернатури.

"Тому нам треба визначити, які зміни зараз потрібні, щоб вирішити ці проблеми, та загалом покращити якість надання освітніх послуг у медичних ВНЗ", – додала міністр.

Водночас, за словами Гриневич, в Україні медична освіта є найрейтинговішою на ринку освітніх послуг для іноземних студентів. Із більше ніж 64 тисяч іноземців, що навчаються в Україні, майже 40% здобуває освіту в медичній сфері.

Зі свого боку в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун підкреслила, що потрібно підвищити вимоги до вступу в українські університети для іноземних абітурієнтів. За її словами, вимоги не повинні відрізнятися від вимог до українських абітурієнтів так само, як не має бути різниці в доступі до післядипломної освіти.