Кім Чен Ин заявив про перемогу над COVID-19 у КНДР

КНДР оголосила про повну перемогу над COVID-19
Фото: ЕРА
Глава Північної Кореї Кім Чен Ин заявив про повну перемогу над епідемією коронавірусної інфекції у країні. Як повідомило державне інформагентство ЦТАК, нарада, присвячена боротьбі з COVID-19, відбулася 10 серпня.

Кім Чен Ин, зокрема, "урочисто оголосив про перемогу під час надзвичайної антиепідемічної кампанії зі знищення нового коронавірусу, який проник на нашу територію, і захисту життя та здоров'я людей", пише агентство.

Надзвичайний штаб повідомив 10 серпня, що за попередню добу у країні не було зареєстровано жодного випадку зараження коронавірусом.

Лідер КНДР заявив, що Північній Кореї вдалося перемогти епідемію, не проводячи вакцинації населення, зазначає південнокорейське видання Yonhap.

Контекст:

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У січні 2020 року, після початку епідемії коронавірусу в Китаї, Північна Корея оголосила про повне закриття кордонів як карантинний захід, але протягом двох років не визнала жодного випадку захворювання.

Про спалах COVID-19 влада КНДР заявила тільки у травні 2022 року. Кім Чен Ин, зокрема, оголосив у країні загальнонаціональний карантин.