Китай і Росія мають намір вплинути на американські вибори 2020 року – розвідка США

У США зауважують, що Пекін і Москва використовують досвід одне одного
Фото: ЕРА

Москва у спробі вплинути на вибори у США 2020 року буде використовувати соціальні мережі для загострення соціальної та расової напруженості, вважає глава Національної розвідки США Ден Коутс.

Росія і Китай шукають можливості вплинути на вибори президента США, які відбудуться 2020 року. Про це йдеться в письмовій доповіді глави Національної розвідки США Дена Коутса, опублікованій 29 січня на сайті відомства.

"Наші противники і стратегічні конкуренти, імовірно, уже розглядають вибори у США 2020 року як можливість для просування своїх інтересів. ...Майже напевно будуть використовувати операції впливу через інтернет, щоб спробувати послабити демократичні інститути, підірвати альянси і партнерство США", – ідеться в документі.

Коутс зазначив, що Росія і Китай удосконалюють свої можливості, використовуючи досвід одне одного.

В американській розвідці вважають, що Москва, зокрема, зосередить свої зусилля на використанні соціальних мереж для загострення соціальної та расової напруженості, підриву довіри до влади і критики політиків з антиросійськими поглядами.

У січні 2018 року міністерство оборони США опублікувало нову стратегію національної оборони, у якій Росію та Китай названо військовими опонентами Сполучених Штатів та їхніх союзників. Пентагон вважає, що Москва і Пекін прагнуть скасувати міжнародний порядок, який склався із часів Другої світової війни.

У США розслідують можливе втручання Росії у президентські вибори 2016 року.