Китай спрощує в'їзд іноземцям, які зробили щеплення китайськими препаратами

Нові правила в'їзду в Китай запрацюють із 15 березня
Фото: depositphotos.com
Із 15 березня іноземці зможуть в'їжджати в Китай, подаючи ті самі документи, що були потрібні до пандемії. Однак спрощення в'їзду стосується тільки тих, хто зробив щеплення китайськими вакцинами.

У Китаї вирішили спростити в'їзд у країну для іноземців, які вакцинувалися китайськими препаратами. Про це йдеться на сайті уповноваженого міністерства закордонних справ Китаю в Гонконзі.

Це спрощення стосується тих, хто буде в'їжджати в Китай через Гонконг. Для отримання візи іноземці мають подати ті самі документи, які подавали до пандемії.

Скористатися таким спрощеним в'їздом зможуть ті, хто ввів дві дози будь-якої китайської вакцини проти коронавірусу або ж одну дозу, але не пізніше ніж за 14 днів до в'їзду. Таким туристам не потрібно мати негативний ПЛР-тест або заповнювати спеціальну декларацію.

Нові правила запрацюють із 15 березня. Тоді ж набудуть чинності і нові правила отримання візи з гуманітарних причин. Їх можуть видати для возз'єднання із сім'єю, догляду за родичами або похорону.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У Китаї станом на 14 березня підтвердили хворобу у 101 тис. осіб, 4,8 тис. із них померли. Про це свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання.