КНДР шукає можливість убити мільйони американців – Білий дім

Вашингтон заявив про загрозу з боку КНДР
Фото: ЕРА

Північна Корея, жителі якої голодують, витрачає мільйони доларів на розроблення ядерної, хімічної і біологічної зброї, ідеться в опублікованій Білим домом оборонній стратегії.

Північна Корея шукає можливість убити мільйони американців за допомогою ядерної зброї. Про це йдеться в опублікованій Білим домом оборонній стратегії США.

У звіті зазначено, що КНДР, жителі якої голодують, витрачає мільйони доларів на розроблення ядерної, хімічної та біологічної зброї. В адміністрації президента США Дональда Трампа вважають, що так Пхеньян погрожує американській території.

Для протидії Північній Кореї США мають намір продовжити розгортання системи протиракетної оборони в Північно-Східній Азії і зміцнювати зв'язки із союзниками в регіоні, зокрема з Південною Кореєю і Японією.

В опублікованому документі йдеться, що, окрім КНДР, загрозу для США становлять Росія, Китай, Іран та міжнародні терористичні організації.

З 2006 року Північна Корея провела шість випробувань ядерної зброї і десятки запусків балістичних ракет. 29 листопада КНДР провела запуск міжконтинентальної балістичної ракети нового типу "Хвасон-15". За словами північнокорейського лідера, це стало завершенням процесу створення "державних ядерних сил" КНДР. У відповідь Південна Корея того ж дня провела ракетні навчання на кордоні з КНДР.

Меттіс у жовтні заявляв, що будь-яку атаку КНДР на Сполучені Штати або союзників буде відбито. За словами глави Пентагону, "будь-яке використання ядерної зброї призведе до ефективної і переважно військової відповіді".

2 грудня радник президента США Дональда Трампа з національної безпеки Герберт Макмастер зазначив, що ризик війни з КНДР "зростає з кожним днем".

12 грудня державний секретар США Рекс Тіллерсон заявив, що Сполучені Штати Америки готові до переговорів із Північною Кореєю без попередніх умов.

13 грудня північнокорейський лідер Кім Чен Ин закликав розробляти в КНДР ще більше ядерної зброї.