Кох: Економіка ЄС навіть не помітила санкцій проти Росії

Кох: За період від моменту введення санкцій експорт з ЄС до Росії впав на 2%
Фото: Кох Альфред / Facebook

Екс-віце-прем'єр Росії Альфред Кох підрахував, що падіння експорту з ЄС до Росії унаслідок санкцій становило 0,054%, а падіння імпорту з Росії – 0,65% від усього імпорту в ЄС.

Заяви європейських політиків, які є прихильниками президента РФ Володимира Путіна, про "жахливі збитки від антиросійських санкцій", спростовують дані статистики. Про це повідомив екс-віце-прем'єр Росії Альфред Кох на своїй сторінці у Facebook.

"Я хочу, щоб ви розуміли, наскільки комічними виглядають голосіння європейських політиків – "поціновувачів Путіна"... Реальна статистика краще за будь-які докази свідчить про те, що ці люди ангажовані Путіним (у найвульгарнішому сенсі цього слова)", – заявив він.

Кох зазначив, що експорт ЄС у 2016 році становив приблизно $2,6 трлн. А імпорт – $2,4 трлн.

"Отже, експорт ЄС до Росії був $72,4 млрд (2,7% від всього експорту ЄС), а імпорт з Росії в ЄС становив $118,7 млрд (4,9% від загального імпорту в ЄС). За період від моменту введення санкцій експорт з ЄС до Росії впав на 2% (це 2% від 2,7%, тобто на 0,054% від усього експорту ЄС). А імпорт з Росії в ЄС – на 13% від 5% або на 0,65% від усього імпорту в ЄС", – підрахував колишній віце-прем'єр.

Він також звернув увагу, що за цей самий період весь експорт ЄС зріс більше ніж на $200 млрд, а імпорт зріс більше ніж на $100 млрд, що в десятки разів перевищує падіння товарообігу з Росією.

"Тобто економіка ЄС (найбільша у світі) навіть не помітила санкцій. Ще раз: падіння експорту в Росію – 0,054% від усього експорту ЄС, а падіння імпорту з Росії – 0,65% від усього імпорту в ЄС... Коментарі зайві, чи не так?" – підсумував Кох.

Щодо Росії ввели економічні санкції Сполучені Штати, Євросоюз та деякі інші країни навесні 2014 року, після того як Росія анексувала український півострів Крим і почала військову агресію на сході України. Санкційні пакети кілька разів розширювали і посилювали.