Колишні співробітники подали до суду на Google за дискримінацію білих чоловіків у зв'язку з їхньою підтримкою Трампа

Представники Google заявили, що компанія з нетерпінням чекає на можливість виступити у суді
Фото: EPA

Позивачі стверджують, що Google не змогла захистити своїх співробітників від переслідувань у зв'язку з їхньою підтримкою президента США Дональда Трампа і прихильністю консервативним політичним поглядам.

Колишні співробітники Google Джеймс Деймор і Девід Гудман подали на компанію до суду, обвинувативши її в дискримінації білих чоловіків, повідомляє Reuters 8 січня.

У позові, поданому у Верховний суд Санта-Клари в Каліфорнії, позивачі заявляють, що Google не змогла захистити своїх співробітників, "особливо білих", від переслідувань, пов'язаних із їхньою підтримкою президента США Дональда Трампа і прихильністю консервативним політичним поглядам.

Зазначають, що "Деймор, Гудман та інші представники цієї групи зазнали цькування, приниження, їх покарали за їхні відмітні політичні погляди", а також за те, що вони – білошкірі чоловіки.

Автори позову також заявляють, що Google склала список співробітників консервативних ЗМІ, яких не пускали на територію компанії.

Деймора звільнили з корпорації в серпні 2017 року. Він опублікував замітку, у якій стверджував, що різницю в кількості чоловіків і жінок, які працюють у технологічній галузі, можна пояснити "біологічними відмінностями".

Гудмана звільнили у грудні 2016 року після конфлікту з колегою-мусульманином на внутрішньому інтернет-форумі Google. Під час бесіди чоловік-мусульманин сказав, що ФБР стежить за ним через його релігію. Гудман, як стверджують у позові, назвав ці заяви необґрунтованими і зазначив, що у ФБР можуть бути інші причини стежити за його колегою. Пізніше, згідно із заявами Гудмана, його звільнили за те, що він нібито звинуватив свого співробітника в тероризмі.

Представники Google в коментарі Reuters заявили, що компанія з нетерпінням "чекає на можливість виступити проти позову пана Деймора в суді".