Колишній папа римський Бенедикт XVI тяжко захворів після повернення з Німеччини – журналіст

Бенедикт XVI зрікся престолу 2013 року
Фото: EPA

У колишнього папи римського Бенедикта XVI виявили бешихове запалення обличчя, розповів його біограф Петер Зевальд.

Колишній папа римський Бенедикт XVI тяжко захворів після того, як у червні відвідував свого хворого брата в Німеччині. Про це 3 серпня повідомила німецька газета Passauer Neue Presse із посиланням на біографа Бенедикта, журналіста і письменника Петера Зевальда.

93-річний колишній глава католицької церкви хворіє на бешиху обличчя. Вірусне захворювання супроводжує сильний біль, зазначила газета.

Зевальд розповів, що бачився з Бенедиктом XVI 1 серпня і передав йому його біографію. Письменник зазначив, що, незважаючи на хворобу, колишній понтифік був налаштований оптимістично.

Крім цього, за словами біографа, колишній папа римський уже склав духовний заповіт, який мають опублікувати після його смерті.

Як повідомляє "Немецкая волна", Бенедикт у червні їздив із Рима, де він проживає, у Регенсбург до 96-річного брата, який за кілька днів після цього помер.

Бенедикт XVI був папою римським із квітня 2005 року до лютого 2013-го. Він зрікся престолу через стан здоров'я, новим главою католицької церкви після нього було обрано Франциска. Бенедикт зараз є почесним папою.