Комі заявив, що Кремль може мати компромат на Трампа

Комі заявив, що ніколи не думав, що зможе говорити таке про президента Сполучених Штатів
Фото: ЕРА

Екс-глава ФБР Джеймс Комі повідомив, що президент США Дональд Трамп може перешкодити розслідуванню втручання Росії в американські вибори у 2016 році.

У Кремля може бути компромат на президента США Дональда Трампа. Про це заявив в інтерв'ю телекомпанії ABC 15 квітня колишній директор Федерального бюро розслідувань (ФБР) Джеймс Комі.

Відповідаючи на запитання, "Чи є щось у росіян на Дональда Трампа?", Комі сказав: "Я думаю, що це ймовірно".

Він додав, що ніколи не думав, що зможе говорити таке про президента Сполучених Штатів, "але це ймовірно".

Комі також додав, що Трамп може перешкодити розслідуванню США щодо втручання РФ в американські вибори.

Екс-керівник ФБР також повідомив, що Росія переслідувала три цілі під час втручання у вибори у США 2016 року: очорнити американську демократію, нашкодити тодішньому кандидату від Демократичної партії Гілларі Клінтон і привести до влади у США республіканця Трампа.

У жовтні 2016 року влада США офіційно обвинуватила Росію у зламі серверів американських партій, а також у втручанні у процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

В опублікованій доповіді ЦРУ йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію щодо втручання у вибори у США.

11 листопада 2017 року президент США після зустрічі з Путіним заявив, що вірить його запевненням про те, що Росія не втручалася в американські вибори.

Трамп звільнив Комі з посади директора ФБР 9 травня 2017 року. Це сталося за кілька днів після того, як він дав свідчення в Сенаті щодо перебігу розслідування справи про ймовірне втручання Росії у президентські вибори у США.

У червні Комі заявив, що записував розмови із президентом для свого захисту. Після цього Трамп звинуватив екс-главу ФБР у витоку секретної інформації.