Коронація Чарльза III. Хто з його родичів, відомих політиків і представників інших королівських родин відвідав церемонію. Фото

Після завершення церемонії коронації король із королевою повернулися до Букінгемського палацу і вийшли на балкон
Фото: ЕРА
6 травня у Вестмінстерському абатстві відбулася коронація короля Великобританії Чарльза III та королеви Камілли. На церемонію запросили приблизно 2,2 тис. гостей. Фото із заходу опублікувало агентство ЕРА.

Серед гостей церемонії були члени королівської родини, міжнародні представники із 203 країн, зокрема приблизно 100 глав держав, а також представники громадських та благодійних організацій.

Контекст:

Чарльза III та його дружину Каміллу коронували 6 травня о 14.00 за київським часом. Зал, де відбувалася коронація, оформили у кольорах українського прапора.

У кольорах українського прапора на церемонії коронації також з'явилися перша леді США Джилл Байден та її онука Наомі, обравши, відповідно, синє та жовте вбрання. У ложі вони сиділи поряд із першою леді України Оленою Зеленською.

Після завершення церемонії коронації король із королевою повернулися до Букінгемського палацу і вийшли на балкон разом із членами королівської родини. Вони привітали людей, які зібралися перед палацом, і подивилися видовищне авіашоу у виконанні демонстраційної групи королівських ВПС "Червоні стріли".

Шанувальники королівської родини завчасно зайняли місця на вулицях Лондона, щоб на власні очі побачити коронаційний хід. Багато хто з них дібрав яскраві вбрання, щоб вирізнятися з натовпу.