Коронавірусом у світі могло заразитися 10% населення – ВООЗ

За офіційними даними, на COVID-19 захворіло 35 млн осіб
Фото: depositphotos.com

За даними Університету Джонса Гопкінса, на COVID-19 у світі захворіло 35,2 млн осіб. Водночас директор Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я Майкл Раян впевнений, що реальна кількість хворих – майже 770 млн.

У світі коронавірусом могло заразитися 10% усього населення (майже 770 млн осіб), що у 20 разів перевищує кількість підтверджених випадків. Про це заявив директор Всесвітньої організації охорони здоров'я з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я Майкл Раян під час виступу на засіданні організації, пише Associated Press.

За його словами, кількість підтверджених випадків інфікування відрізняється в сільській та міській місцевості, але зрештою це означає, що "більшість світу залишається в небезпеці". Він зазначив, що пандемія буде продовжувати розвиватися, але є інструменти для придушення передавання вірусу і порятунку життів.

Раян зазначив, що в Південно-Східній Азії помітне зростання захворюваності, в Європі і Східному Середземномор'ї спостерігають зростання смертності, тоді як ситуація в Африці і західній частині Тихого океану є більш позитивною.

Спалах коронавірусної інфекції почався наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на 5 жовтня коронавірусом у світі заразилося понад 35,2 млн осіб, з них понад 1 млн померло, а 24,5 млн одужали, свідчать дані американського Університету Джонса Гопкінса, який відстежує поширення захворювання.