КПРФ і "Справедливая Россия" виступили проти перепризначення Медведєва прем'єр-міністром РФ

Медведєв заручився підтримкою фракцій "Единой России" і ЛДПР
Фото: EPA

Кандидатуру Дмитра Медведєва було подано на розгляд Держдуми президентом Росії Володимиром Путіним через кілька годин після його інавгурації. Медведєв очолював уряд Росії із 2012-го до 2018 року.

Фракції КПРФ і "Справедливой России" Державної думи РФ не голосуватимуть за призначення прем'єр-міністром країни Дмитра Медведєва. Водночас минулий глава уряду заручився підтримкою фракцій ЛДПР і "Единой России", повідомляє РБК.

Секретар ЦК КПРФ Сергій Обухов заявив, що його політична сила "не підтримує курсу, проти якого виступала останні 18 років".

"Зміна цього курсу є програмною вимогою з'їзду партії", – підкреслив комуніст.

Заступник керівника фракції "Справедливой России" Михайло Ємельянов у коментарі РБК заявив, що його політична сила може утриматися під час голосування. Остаточне рішення фракція ухвалить 8 травня, але настрої в партії "критичні", зазначив він.

Зі свого боку лідер ЛДПР Володимир Жириновський заявив, що його партія підтримає Медведєва. Політик назвав прем'єр-міністра "найдосвідченішим посадовцем" у країні.

"Важливо розуміти, що це не уряд Зюганова чи Миронова. Це уряд президента Путіна, за якого проголосували 56 млн громадян", – підкреслив Жириновський.

Також за кандидатуру Медведєва має намір проголосувати і "Единая Россия" (Медведєв обіймає посаду голови партії із 2012 року), заявив РБК співрозмовник у фракції.

7 травня 2018 року Дмитро Медведєв, який очолював кабінет міністрів із 2012 року, і весь склад уряду подали у відставку у зв'язку з початком роботи на посаді президента Росії Володимира Путіна. Через кілька годин після інавгурації Путін знову подав до Держдуми кандидатуру Медведєва на пост прем'єра.

Розглянути кандидатуру Медведєва Держдума має протягом тижня. Якщо нижня палата тричі провалить голосування, президент повинен розпустити парламент, призначити нові вибори і затвердити прем'єра своїм указом.