Країни G7 домовилися пожертвувати 1 млрд доз вакцин проти COVID-19 – ЗМІ

Масову вакцинацію проти коронавірусу у світі почали наприкінці 2020 року
Фото: EPA
Країни "Великої сімки" мають намір пожертвувати 1 млрд доз вакцин проти коронавірусу. Про це йдеться у проєкті підсумкового комюніке саміту G7, який відбувається у Корнуоллі (Великобританія) з 11-го до 13 червня. Документ опинився у розпорядженні агентства Reuters.

У тексті зазначено, що 1 млрд доз вакцин країни збираються пожертвувати протягом року. Також вони планують працювати із приватним сектором, G20 та іншими країнами, щоб "збільшити цей внесок протягом найближчих місяців".

Агентство з посиланням на джерела пише, що текст комюніке не остаточний, його можуть змінити. Дипломати працювали до пізньої ночі над погодженням низки його положень, наголосили співрозмовники.

Контекст:

Саміт G7 проводять 11–13 червня на курорті Карбіс-Бей у графстві Корнуолл (Великобританія). Однією з тем саміту є вихід із кризи, яка виникла через пандемію коронавірусу. Джонсон очікує, що на зустрічі лідерів Великобританії, Канади, Франції, Німеччини, Італії, США та Японії буде досягнуто домовленості про запровадження паспортів вакцинації проти COVID-19.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Масову вакцинацію почали у світі наприкінці 2020 року. Станом на 13 червня у світі зробили понад 2,33 млрд щеплень, вакцинацію почали у 178 країнах. Агентство Bloomberg зазначало, що у світі вже зробили достатню для повної вакцинації 15,2% населення кількість щеплень, проте розподіл вакцин нерівномірний і країни з найвищими доходами вакцинуються більше ніж у 30 разів швидше, ніж країни з найнижчими доходами.