Креативного директора Олімпіади в Токіо звільнили за пропозицію одягнути plus size акторку свинею

Ватанабе називають японською Бейонсе
Фото: watanabenaomi703 / Instagram
Креативний директор Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо Хіроші Сасакі хотів, щоб акторка й ведуча Наомі Ватанабе, яка є в Японії іконою моди, виступила в образі свині. Чоловік перепросив акторку й усіх, кого образив своєю ідеєю.

Креативний директор церемоній відкриття й закриття літньої Олімпіади в Токіо, яка мала відбутися 2020 року, Хіроші Сасакі подав у відставку після скандалу. Про це 17 березня повідомило видання The Mainichi.

Торік Сасакі запропонував японській plus size акторці, ведучій Наомі Ватанабе під час відкриття Ігор виступити в образі свині. Сасакі хотів назвати її Olympig (олімпійська свиня). Свою ідею директор висловив у робочому чаті.

Інформація про це з'явилася лише зараз у японських ЗМІ. Сасакі заявив, що він часто жартує, але не думав, що пропозиція буде образливою. Креативний директор зізнався, що йому ідея вбрати акторку в рожевий костюм свині здалася кумедною.

"Я щиро перепрошую її та людей, які відчули дискомфорт через це. Я каюсь", – сказав Сасакі.

Глава оргкомітету Олімпіади в Токіо Сейко Хасімото 18 березня заявила, що слова звільненого креативного директора образливі для жінок. Її заяву опублікував сайт Ігор.

"Зауваження були недоречними й гідними жалю. Коли я стала президентом Олімпіади 2020 в Токіо, я зробила гендерну рівність однією з наших головних ініціатив для оновлення загальної довіри", – сказала вона.

Сасакі повідомив Хасімото про своє рішення піти у відставку.

"З огляду як на його твердий намір, так і тверду прихильність організаційного комітету до гендерної рівності я прийняла його відставку", – повідомила глава оргкомітету.

Наомі Ватанабе народилася 1987 року, її вважають в Японії іконою моди. Ватанабе стала відомою 2008 року, її називають японською Бейонсе.

Олімпійські ігри 2020 мали відбутися в Токіо із 24 липня до 9 серпня торік, через поширення коронавірусної інфекції прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе і президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах ухвалили рішення перенести їх на рік.

Цього року Олімпійські ігри мають відбутися в Токіо із 23 липня до 8 серпня. 9 березня японський уряд вирішив не допускати іноземних глядачів до Олімпійських та Паралімпійських ігор у Токіо цього літа через пандемію.