Криптовалюта Дурова різко впала в ціні після його затримання

Вартість криптовалюти, яку використовують у Telegram, упала
Фото: depositphotos.com

Криптовалюта Toncoin, яку використовують у Telegram, різко впала в ціні після новини про арешт засновника і генерального директора месенджера Павла Дурова у Франції ввечері 24 серпня. Про це свідчить графік на сайті відстежування цін на криптовалюти CoinMarketCap.

На графіку видно, що обвал почався приблизно о 23.45, коли стали з'являтися новини про арешт Дурова. Із $6,79 валюта впала до $5,90, потім, о 1.30 25 серпня, трохи зросла, але після цього впала ще нижче – до $5,52.

Далі ціна криптовалюти коливалася, але не піднімалася вище за $5,95. Найнижча станом на зараз ціна становила $5,33 об 11.05 25 серпня. На цей момент її вартість становить $5,49.

Контекст:

Увечері 24 серпня французький телеканал TF1 повідомив, що в паризькому аеропорту "Ле-Бурже" ввечері 24 серпня затримали Дурова. Правоохоронці вважають, що відсутність модерації в месенджері, співпраці з правоохоронними органами, а також інструменти, які пропонує Telegram (одноразовий номер, криптовалюта тощо), роблять Дурова співучасником у торгівлі наркотиками, злочинах проти дітей і шахрайстві.

Telegram – зашифрований месенджер, який з'явився у 2013 році. Його запустив Дуров, який до цього заснував російську соцмережу "ВКонтакте", заборонену зараз в Україні.