Куба заявила, що ефективність її вакцини проти СOVID-19 становить понад 60%

Першу партію вакцини "Соберана 02" виготовили в лютому

Фото: EPA

Ефективність кубинської вакцини проти коронавірусу "Соберана 02" становить 62%. Про це повідомила у Facebook 20 червня державна біофармацевтична корпорація BioCubaFarma.

Такий показник препарату зафіксовано після застосування двох доз вакцини. Результати вважають достатніми, оскільки під час досліджень випробування проводили з різними варіантами коронавірусу, які циркулюють у столиці Куби Гавані.

"Результат є достатнім, щоб вакцина відповідала за клінічною ефективністю Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ)", – зазначили в корпорації.

Директор Інституту Фінлея на Кубі Вісенте Верес заявив Reuters, що за кілька тижнів інституту мають надійти результати щодо ефективності трьох доз. Очікують, що вони будуть кращими.

Контекст:

Куба проводить клінічні випробування п'яти вакцин проти коронавірусу. Дві з них – "Соберана 02" і Abdala проходять останню фазу випробувань, написало Reuters. Деякі країни, зокрема Аргентина, Ямайка, Мексика і Венесуела, висловили зацікавленість у купівлі кубинських вакцин. Іран став виробляти вакцину "Соберана 02", вказало агентство.

Кубинська влада почала у травні щепити цими вакцинами жителів Гавани й інших регіонів країни, повідомила "Немецкая волна". Першу партію вакцини "Соберана 02" виготовили в лютому цього року.

На Кубі, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, COVID-19 підтвердили в понад 166,3 тис. осіб, померло від цієї хвороби 1,1 тис. пацієнтів.