"Кухар Путіна" назвав "вразливими людьми" американців, які обвинуватили його у втручанні у вибори у США

Пригожин став однією із 13 осіб, які потрапили у список мін'юсту США
Фото: EPA

За словами російського підприємця Євгена Пригожина, якого називають кухарем президента РФ Володимира Путіна, у США "хочуть бачити диявола" під час розслідування втручання в американські вибори 2016 року.

Наближений до президента РФ Володимира Путіна російський підприємець Євген Пригожин заявив "РИА Новости", що не засмучений потраплянням до списку обвинувачених у втручанні в президентські вибори 2016 року у США.

Він назвав американців "дуже вразливими людьми", які бачать те, що хочуть бачити.

За словами Пригожина, якщо вони "хочуть бачити диявола – хай бачать".

Водночас бізнесмен, якого називають "кухарем Путіна", заявив про шанобливе ставлення до американців.

16 лютого на сайті мін'юсту США опублікували 37-сторінковий обвинувальний акт стосовно трьох російських організацій і 13 громадян Росії. Їх вважають причетними до втручання у вибори американського президента. У документі немає тверджень, що дії обвинувачених змінили результат виборів.

Серед обвинувачених опинилися: Пригожин, Михайло Бистров, Михайло Бурчик, Олександра Крилова, Ганна Богачова, Сергій Полозов, Марія Бовда, Роберт Бовда, Джейхун Насімі огли Асланов, Вадим Подкопаєв, Ірина Каверзіна, Гліб Васильченко, Володимир Вєнков.

У жовтні 2016 року влада США офіційно звинуватила Росію у втручанні в процес президентських виборів у країні. У Кремлі ці звинувачення назвали "нісенітницею".

ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалася в президентські вибори у США з метою допомогти Трампу здобути перемогу. Речник Кремля Дмитро Пєсков назвав такі звинувачення "непристойними".

В опублікованій доповіді американської розвідки йдеться, що президент Росії Володимир Путін особисто наказав почати кампанію із втручання у вибори у США.