Курсант військової академії планував теракт на площі в Петербурзі – ФСБ

Осипов своєї провини не визнає
Фото: svoboda.org

У ФСБ стверджують, що курсант Вадим Осипов збирався закласти вибуховий пристрій під візок із морозивом.

19-річний курсант російської Військово-космічної академії імені Можайського Вадим Осипов, затриманий у квітні 2017 року за підозрою в підготовці до теракту, планував влаштувати вибухи на одній із площ Санкт-Петербурга. Про це заявив 10 січня в суді майор Федеральної служби безпеки РФ Сергій Круть, повідомляє "Росбалт".

За його словами, в Осипова виявили записи, на яких зафіксовано плани захоплення збройової кімнати і казарми у своїй академії.

Круть стверджує, що основний план курсанта полягав у тому, щоб підпалити казарму і забарикадувати входи і виходи з неї. Він нібито мав виготовити напалм, яким "збирався поливати з вікон".

Співробітник ФСБ додав, що в Осипова був і другий план – здійснити теракт на одній із площ, де під візок із морозивом він мав закласти вибуховий пристрій, а ще одну бомбу "сховати під одяг і піти в місця масового скупчення людей".

За інформацією держобвинувачення, підозрюваний готував теракт, "бажаючи самоствердитися і прославитися у ролі масового вбивці, а також із метою дестабілізації органів влади Російської Федерації".

Сам він своєї провини не визнає.

Після вибуху в метро Санкт-Петербурга 3 квітня 2017 року російські силові структури провели серію затримань осіб, підозрюваних в екстремізмі.