Лідер "АукцЫона" дав вуличний концерт на підтримку голови "Меморіалу" Карелії, якому загрожує дев'ять років в'язниці. Відео

Федоров виконав кілька композицій
Скріншот: Новая Газета / Facebook
Лідер групи "АукцЫон" Леонід Федоров 3 квітня в Москві дав вуличний концерт на підтримку голови правозахисного товариства "Меморіал" у Карелії, історика Юрія Дмитрієва, якому загрожує дев'ять років ув'язнення. Про це повідомила "Новая газета". Музикант виконав пісню на вірші Даниїла Хармса і кілька своїх творів. Федоров після виступу висловив надію, що "справедливість переможе". "Свободу Юрію Дмитрієву! Та й нам усім теж не завадило б", – заявив він.

62-річного Дмитрієва обвинувачують у виготовленні дитячої порнографії через виявлені у нього знімки одинадцятирічної названої дочки. Історик стверджує, що фотографував дівчинку оголеною для контролю її розвитку та звіту перед опікою.

У 1997 році Дмитрієв виявив в лісовому урочищі Сандармох місце розстрілу і поховання понад 9 тис. осіб під час Великого терору. Соратники Дмитрієва вважають, що карельські силовики переслідують його за багаторічну роботу з відновлення пам'яті про жертви політичних репресій.

На захист історика виступали режисер Андрій Звягінцев, рок-музикант Борис Гребенщиков, письменник Володимир Войнович та інші.

Вирок у справі мають оголосити 5 квітня.