Маккейн назвав Росію та Путіна більшою загрозою для світу, ніж ІДІЛ

Маккейн упевнений, що на дії РФ США повинні реагувати санкціями
Фото: EPA

Президент РФ Володимир Путін, який "розчленував Україну, суверенну націю", та "чинить тиск на країни Балтії", найбільша проблема, заявив американський сенатор-республіканець Джон Маккейн.

Американський сенатор-республіканець Джон Маккейн уважає, що Росія становить для світу більшу загрозу, ніж терористична організація ІДІЛ. Про це він заявив в інтерв'ю ABC News.

Маккейн сказав, що президент РФ Володимир Путін є "головною та найважливішою загрозою", а не ІДІЛ.

За словами сенатора, ІДІЛ може здійснювати "жахливі вчинки", але, як він заявив, саме РФ намагалася "знищити фундаментальні принципи демократії" через спроби вплинути на результат виборів у США. Також Маккейн сказав, що РФ намагалася вплинути на президентські вибори у Франції.

Політик також заявив, що Путін, який "розчленував Україну, суверенну націю", та "чинить тиск на країни Балтії", – "найбільша проблема".

Маккейн упевнений, що на дії РФ США повинні реагувати санкціями.

10 грудня 2016 року ЦРУ дійшло висновку, що Росія втручалась у президентські вибори у США з метою допомогти теперішньому президенту США Дональду Трампу здобути перемогу.

Збройний конфлікт на сході України почався у квітні 2014 року. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України та проросійськими бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей.