Макрон став фігурантом у розслідуванні французької прокуратури

Тепер усі основні кандидати у президенти Франції є фігурантами різних розслідувань
Фото: EPA

Прокуратура веде розслідування через підозрілі обставини виступу кандидата у президенти Франції Еммануеля Макрона в Лас-Вегасі 6 січня 2016 року.

Незалежний кандидат у президенти Франції Еммануель Макрон потрапив у поле зору прокуратури. Розслідування ведеться через підозрілі обставини виступу політика в Лас-Вегасі 6 січня 2016 року. Про це AFP повідомили у французьких правоохоронних органах.

На поїздку Макрона до США на початку березня 2017 року звернуло увагу видання Le Canard Enchainé.

Виступ Макрона в Лас-Вегасі було організовано пов'язаним із міністерством економіки агентством Business France, яке, не провівши тендер, найняло для забезпечення заходу піар-агентство Havas. Воно, зі свого боку, отримало за свою роботу орієнтовно €380 тис.

Підозру слідчих викликають передусім дії не Макрона, який тоді очолював міністерство економіки, а агентства Business France. Сам Макрон уже зняв із себе відповідальність за рішення агентства. А в Business France визнали, що організація цього заходу відбулася за "відступом від правил".

Як стверджують французькі ЗМІ, багато колег Макрона з міністерства економіки раніше працювали у цьому агентстві. Слідчі хочуть перевірити, чи мало місце надання незаконних преференцій.

Тепер усі основні кандидати у президенти є фігурантами різних розслідувань.

14 березня французька прокуратура почала розслідування щодо кандидата на пост президента Франції від партії "Республіканці" Франсуа Фійона. Він підозрюється в розтраті державних коштів через фіктивне працевлаштування своєї дружини Пенелопи на посаду в парламенті. Про цей факт також уперше розповіло видання Le Canard Enchainé.

Розслідування проводиться і щодо Марін Ле Пен: її підозрюють у фіктивному найманні співробітників апарату партії "Національний фронт" помічниками депутата Європарламенту.

Вибори нового президента Франції відбудуться у два тури – 23 квітня і 7 травня 2017 року.