Макрона закидали помідорами під крики російською під час його першого публічного виходу після виборів. Відео

Це перший публічний виступ Макрона після святкування перемоги на президентських виборах
Фото: EPA
Президента Франції Еммануеля Макрона 27 квітня закидали помідорами під час зустрічі з жителями муніципалітету Сержі під Парижем. Про це повідомив телеканал BMFTV.

Зустріч відбувалася на ринку. Політик був у центрі великого натовпу, оточений охоронцями, коли в нього полетіли помідори черрі.

Охоронці одразу ж закрили собою президента Франції, розкривши над його головою парасольку.

Фото: EPA

На відео інциденту, опублікованому BMFTV у Twitter, чітко чутно, що після того, як у політика кинули помідори, хтось поруч закричав: "Мужики! Мужики!"

Телеканал зазначає, що це перший публічний виступ Макрона з вечора неділі, 24 квітня, та святкування його перемоги на Марсовому полі.

Контекст:

Як повідомило МВС Франції, за підсумками підрахунку 100% голосів Макрон переміг у другому турі виборів із результатом 58,5% голосів. Його суперниця, лідерка партії "Національний фронт" Марін Ле Пен набрала 41,45%.

Увечері 24 квітня, коли стали відомими результати екзитполів, Ле Пен визнала поразку на виборах. Вона заявила, що у межах своєї подальшої політичної діяльності розпочинає "велику битву" на виборах до законодавчих органів країни.