Мати імовірних дітей Дурова заявила, що суд позбавив його батьківських прав

У Швейцарії Павла Дурова позбавили батьківських прав на трьох дітей
Фото: missbolgar / Instagram

Суд у Швейцарії позбавив батьківських прав засновника месенджера Telegram Павла Дурова. Про це 29 серпня в Instagram розповіла мати трьох дітей Дурова Ірина Болгар.

Жінка стверджує, що наприкінці 2022 року Дуров змушував її переїхати з дітьми до ОАЕ, не запрошуючи водночас переїхати до нього.

Після відмови Дуров нібито заблокував доступ до всіх карток, якими користувалася жінка, припинив оплачувати рахунки, а також відмовився підписувати згоду на продовження дітям європейських міграційних документів й оформлення нових. Від особистих зустрічей відмовлявся.

"Трибунал із захисту дітей і дорослих ініціював розслідування, проведене органами опіки Женеви, за результатами якого ухвалив рішення про позбавлення Дурова батьківських прав щодо наших трьох дітей", – повідомила жінка.

Контекст:

Дуров не афішує особистого життя. 29 липня у своєму Telegram-каналі він заявив, що є батьком для 100 біологічних дітей у 12 країнах світу завдяки його участі в анонімній донорській програмі. Після цього Болгар, яка проживає у Швейцарії, повідомила, що перебуває у стосунках із Дуровим і народила від нього трьох дітей.

Російська редакція Forbes 3 серпня повідомила, що Болгар надала їм документи, які підтверджують, що Дуров є батьком її трьох дітей. Вона також попросила виправити в рейтингу мільярдерів інформацію про те, що Дуров насправді є батьком п'ятьох, а не двох дітей, як повідомляли раніше. У публікації наголошують, що редакції вдалося підтвердити справжність документів, наданих Болгар.